Μεταπτυχιακά & Διδακτορικά Προγράμματα στα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

AESS - ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

 
Ο οργανισμός "AESS Academia Euromediterranea Studi Superiori " & "ἀγαθόν", ιδρύθηκε το 1996 από μια ομάδα νέων επιστημόνων Ελλήνων και Ιταλών με σκοπό την ενημέρωση και τη σωστή καθοδήγηση των αποφοίτων Λυκείου σχετικά με τις σπουδές τους στα ιταλικά πανεπιστήμια και Πολυτεχνεία . Το κίνητρό τους διαχρονικό. Να ανοίξουν τους ορίζοντές τους και να βαδίσουν στα χνάρια εκείνων των νέων, που μεταπολεμικά  άφηναν την Ελλάδα με όνειρα και δύναμη  με μόνα εφόδια την ανάγκη και την δίψα  για γνώση.
 Σε αυτά πιστέψαμε κι εμείς στην "ἀγαθόν" και πήραμε την απόφαση να προσθέσουμε το δικό μας λιθαράκι στην εκπαίδευση. Να δημιουργήσουμε έναν οδηγό που να αντανακλά και να ανταποκρίνεται στην νέα εποχή που ερχόταν. Μια Ευρώπη, ένας πολιτισμός, ένα μέλλον και πολύ όραμα.
Τα ιταλικά πανεπιστήμια σύντομα το αντιλαμβάνονται και οδηγούν τις εξελίξεις μέσα από τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις τής δεκαετίας του 1990.

Τα ιταλικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν είναι πια μόνο για Ιταλούς. Όλοι συμμετέχουν στις ίδιες εξετάσεις με επιτυχία και εισάγονται σε Ιατρικές σχολές και Πολυτεχνεία ιστορικών πανεπιστημίων, ακολουθώντας τα βήματα των μεγάλων δασκάλων. Στα ίδια αμφιθέατρα και διαδρόμους, συναντιούνται νέοι από την ελληνική επαρχία και τα χωριά της Σικελίας, που γνωρίζουν καλά ότι κάπου κοντά τους η Margherita Hack μελετάει τ' άστρα, ο Umberto Veronesi πολεμάει τον καρκίνο και ο Umberto Eco με τον Gianni Vattimo, προσπαθούν να καταλάβουν τον άνθρωπο.
Σ' αυτό το πλαίσιο το 2003,  με πρωτοβουλία της "ἀγαθόν" και της παιδαγωγικής σχολής, ιδρύεται στο πανεπιστήμιο της  Λ' Άκουιλα το ΜΠΣ "Διδακτικές και Ψυχολογικές Μεθοδολογίες στην Εκπαίδευση", όπου φοιτούν 32 Έλληνες εκπαιδευτικοί, οι οποίοι μετά την αποφοίτησή τους εντάσσονται στα σχολεία ειδικής αγωγής και στελεχώνουν τις σχολικές διευθύνσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια.
'Εκτοτε συνεργαστήκαμε με τα πανεπιστήμια του Τορίνο, Φλωρεντίας και Νάπολης, παρέχοντας συμβουλευτική και προσανατολισμό σε Έλληνες και Ιταλούς φοιτητές για την επιλογή των μεταπτυχιακών προγραμμάτων στους τομείς : "Ψυχοπαιδαγωγική, Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες, Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες, Σχολική Ψυχολογία, Επικοινωνία των Εκπαιδευτικών με την οικογένεια και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας".

Το 2014, προφητικός ήταν ο καθηγητής Marco Valenti και ιδρύει το ΜΠΣ "Αξιολογητική  Επιδημιολογία και Ποιότητα Παροχής Υπηρεσιών Υγείας", στο οποίο φοίτησαν 14 Έλληνες φοιτητές.

Παράλληλα, απόφοιτοι ΑΤΕΙ απευθύνονται σε μας, για να αναγνωρίσουν τις σπουδές τους στην Ελλάδα και να συνεχίσουν στο 5ο έτος των Πολυτεχνείων. Ο στόχος τους είναι να αποκτήσουν ένα πτυχίο - εφόδιο και να μπουν στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας. Το περίφημο Πολυτεχνείο του Τορίνο ήταν το πρώτο που αγκάλιασε αυτούς τους νέους και τους ενέταξε στα τμήματα Μηχανολόγων -  Μηχανικών, Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πολιτικών Μηχανικών. 
Image
Image

συνεργαζομενα πανεπιστημια

Μερικά απο τα Ιταλικά Πανεπιστήμια που συνεργαζόμαστε για τα μεταπτυχιακά σας προγράμματα.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ

Δείτε τα μεταπτυχιακά μας προγράμματα ανάλογα με τον τομέα που σας ενδιαφέρει!

Επιστήμες της Αγωγής

Επιστήμες της Αγωγής

Μεταπτυχιακά Προγράμματα
Ψυχολογία

Ψυχολογία

Μεταπτυχιακά Προγράμματα
Νομική

Νομική

Μεταπτυχιακά Προγράμματα
Τεχνολογία

Τεχνολογία

Μεταπτυχιακά Προγράμματα
Επιστήμες της Διοίκησης

Επιστήμες της Διοίκησης

Μεταπτυχιακά Προγράμματα
Επιστήμες της Υγείας

Επιστήμες της Υγείας

Μεταπτυχιακά Προγράμματα

 

 

logo

Μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών
σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα Ιταλικά Πανεπιστήμια

 

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Γραφεία

Ιταλία:
Via Ulisse Nurzia 26
67100 L’Aquila Italy

+39 0862 580879

Ελλάδα:
210 220.9267690 696.6009

 info [at] aess.gr